Onderhoud

Previous Next

Onderhoud

Tuinonderhoud is meer dan alleen onkruid wieden en de hagen knippen. De kunst van tuinonderhoud is om het beeld dat een tuinarchitect of -tuinontwerper heeft bedacht te realiseren en te behouden.

Als we niet voortdurend bezig zouden zijn met onderhoud in de tuin dan kan de tuin al spoedig verwaarloosd raken. De tuin zal er weer uit gaan zien als de wilde natuur. Strakke hagen zullen er bijvoorbeeld weer uit gaan zien als een rij bomen. De borders zullen overwoekerd worden door het onkruid en er zal spoedig geen vaste plant meer te zien zijn. Als we dit kunnen voorkomen zijn we al een eind op de goede weg. Ook zullen we de grasranden in toom moeten houden door regelmatig de graskanten te steken of te knippen.

In de borders zelf zullen we ook de nodige aandacht aan de planten moeten besteden. Zo zal bij sommige planten overtollig blad verwijderd moeten worden en van sommige planten zullen we de bloemen deels terugknippen om de bloeitijd te verlengen. De minder snel groeiende planten zullen geholpen moeten worden met het behouden van hun stukje grond. Dit kunnen we doen door de snellere planten vaker te scheuren of ervoor te zorgen dat ze niet overgroeid worden; dit doen we door delen van planten weg te nemen.

Bij Hoveniersbedrijf Alwies Ottenschot regelt u een gunstig onderhoudscontract

Het is vanzelfsprekend dat wij graag op afspraak langs komen om het achterstallige onderhoud weg te werken. Maar in sommige gevallen, zeker bij de wat grotere tuinen, is het voor u voordeliger om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij kunnen dan doelmatiger plannen, zodat het aantal uren dat wij werkzaam zijn in uw tuin tot een minimum beperkt kan worden. En dat scheelt uiteraard weer in uw beurs.

Tuinonderhoud voor grootschalige projecten

Naast tuinonderhoud voor de particulier verzorgen wij uiteraard ook het onderhoud voor uw bedrijfs- en kantoortuin. Aangezien wij inmiddels meer dan tien man personeel hebben en beschikken over geavanceerde technische hulpmiddelen kunnen wij snel en effectief het gehele jaar door ervoor zorgen dat uw bedrijfstuin er prima verzorgd uitziet.

Waarom wij?

Wilt U uw tuin vernieuwen? Kom dan zeker eens vrijblijvend een bezoekje brengen aan Hoveriersbedrijf Alwies Ottenschot (Haaksbergen).
WAAROM....

  1. alles onder één dak (1800m2 overdekt + showtuin)
  2. advies door professionals
  3. hulp/advies bij uitzoeken beplanting en bestrating
  4. goede prijs/kwaliteit verhouding
  5. alle soorten tuinplanten en bomen / What you see is what you get
  6. groot sierbestrating plein met voorbeelden
  7. specialist in het leveren en leggen van keramiek tegels
  8. tientallen tuinontwerpen / stijlen (ook maatwerk)
  9. gespecialiseerd groencentrum waar je echt wat kunt zien

TERRAS & TRENDS - CATALOGUS 2019

Foto's op deze site zijn gemaakt door Marinus Veneman

Contact

Hoveniersbedrijf Alwies Ottenschot

Goorsestraat 259 A
7482 CH Haaksbergen

E-mail: info@alwiesottenschot.nl

Telefoon: (074) 3575777
Fax: (074) 3575990

Openingstijden

Maandag 9.00 uur t/m 18.00 uur

Dinsdag 9.00 uur t/m 18.00 uur

Woensdag 9.00 uur t/m 18.00 uur

Donderdag 9.00 uur t/m 18.00 uur

Vrijdag 9.00 uur t/m 18.00 uur

Zaterdag 8.00 uur t/m 16.00 uur

© 2018 Alwies Ottenschot. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search