Keramiek

Keramiek wint terrein

Keramische tegels voor de tuin zijn relatief nieuw (ca. 4 jaar) op de Nederlandse markt. De keramische tuintegel is ontwikkeld in de periode dat er maar weinig binnen tegels werden verkocht. Fabrikanten gingen op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden op andere markten: de tuin. De tuintegel is een stuk dikker dan de binnen tegel en kent in sommige gevallen een andere afwerking. Deze bewerking maakt de buitentegel stroever (lees: veiliger). Tevens wordt deze tegel langer en heter gebakken met een meerprijs als gevolg. Een keramische binnen tegel is dus niet geschikt voor buiten gebruik. 

2Gemak dient de mens...

Keramiek in de tuin is goed aangeslagen en dat is makkelijk te verklaren. Genieten en weinig onderhoud prijken bovenaan wensenlijstjes. Zo is er veel vraag naar kunstgras, robotmaaiers en wordt menig plantje, computergestuurd, beregend. Dit beeld vinden we ook terug als gaat over bestratingsmaterialen. Dat verklaart het succes van keramische tegels in de tuin. Om te beginnen zijn deze kleurvast, wat inhoudt dat een eenmaal gelegd terras jarenlang mooi blijft. Daarnaast zijn keramische tegels vanwege hun hardheid slijtvast en is het vrijwel onmogelijk dat er krassen op komen. Tevens zijn ze maatvast en niet zwaar, twee eigenschappen waar vooral u, als verwerker, blij mee zult zijn.  

Kenmerken hoogstaande keramiek

 • Vorstbestendig en hittebestendig; -50 °C tot +60 °C.
 • UV-bestendig; dus geen verkleuring.
 • Door en door geproduceerd (indien er een splinter af zou springen dan is de kleur die u dan ziet gelijk aan de kleur van de rest van de tegel).
 • Bestand tegen temperatuurschommelingen.
 • Mos- en schimmelwerend en bestand tegen zuren/zouten en de meeste chemicaliën.
 • Antislip oppervlak R11; dit houdt in dat de tegels toegepast kunnen worden bij zwembaden en onder een helingsgraad van 19-27 graden.
 • Slijtvast en stoot- en krasbestendig.  


Waar zit dat addertje?

Het (mogelijke) nadeel dat wij kunnen noemen van keramiek is de aanschafprijs. Naast dat we hier over een duurder bestratingsmateriaal praten, worden er ook andere eisen gesteld aan de verwerking. De particulier betaalt hierdoor aanzienlijk meer voor de aanleg van keramiek dan voor reguliere bestrating.   

3De verwerking

Wilt u meer weten over de verwerking van keramische tegels? U vindt alle benodigde informatie in onze verwerkingsfolder:  Zoals al eerder geconstateerd: keramiek is makkelijk te reinigen. Simpel schrobben met een bezem en water volstaat.  

Aandachtspunten voor uw klant

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en dus ook kwaliteiten. Oorspronkelijk kwamen de keramische tegels voornamelijk uit de omgeving van het Italiaanse Bologna: de bakermat van de Europese keramische industrie met hoge kwaliteitstandaarden. Tegenwoordig zijn in deze omgeving meer dan 150 producenten actief. De wereldmarkt voor keramiek is extreem groot, iedere woning heeft keramiek nodig (denk ook aan de badkamer etc.). Alleen Italië zou deze markt niet kunnen beleveren dus keramische tegels worden tegenwoordig ook geproduceerd in het Midden-Oosten, Spanje, India, China en enkele Oost-Europese landen. 

5Vaar niet blind op Italian design

Italiaans keramiek heeft een goede naam gevestigd in Nederland. Dit wordt ook opgepikt door andere leveranciers die proberen mee te liften op dit succes met teksten als ‘Italian Design’. Let hier goed op, deze term op zich staat niet garant voor een mooie en/of kwalitatieve tegel. 

7Ons eigen assortiment

Wij zijn er trots op het Italiaanse merk Mirage te mogen vertegenwoordigen in Nederland, een Merk met meer dan 130 miljoen vierkante meters geleverde tegels als referentie! Kwalitatieve tegels die onderscheidend zijn door de designs. Door gebruik te maken van een  groot aantal printstations levert dit vier tot acht verschillende uiterlijkheden per serie op. Hierdoor ontstaat een natuurlijk uitziend en levendig terras. Mirage biedt de hoogste kwaliteit en is een absolute aanrader voor uw klanten die hoge eisen stellen aan hun tuinontwerp. Naast Mirage vertegenwoordigt MBI nog twee andere leveranciers: Alcalagres (één van de oudste fabrieken in Spanje) en RAK uit de Verenigde Arabische Emiraten (de grootste keramiek producent in de wereld met een capaciteit van 400.000m2 per dag). Deze tegels voldoen eveneens aan alle strengste Europese eisen en zijn bovendien gegarandeerd maatvast. Wat is dan het verschil met Mirage? Dat is voornamelijk het uiterlijk. Want hierin zit het grote onderscheid (met uiteraard bijbehorende prijsklassen).  Wilt u dit zelf beoordelen? Kom dan geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan ons bedrijf. Wij leggen u graag persoonlijk de voor en nadelen uit!

 

Wij bellen u!
A.u.b. verplichte velden invullen

Hoveriersbedrijf Alwies Ottenschot staat voor:

 1. meer dan 30 jaar ervaring als hovenier
 2. alles onder één dak (1800m2 overdekt + showtuin)
 3. advies door professionals
 4. van ontwerp tot realisatie
 5. voor elk budget
 6. efficient werken met een ingewerkt team
 7. hulp/advies bij uitzoeken beplanting en bestrating
 8. goede prijs/kwaliteit verhouding
 9. alle soorten tuinplanten en bomen / What you see is what you get
 10. groot sierbestrating plein met voorbeelden
 11. specialist in het leveren en leggen van keramiek tegels
 12. tientallen tuinontwerpen / stijlen (ook maatwerk)
 13. gespecialiseerd groencentrum waar je echt wat kunt zien

Wilt u uw tuin vernieuwen? Kom dan zeker eens vrijblijvend een bezoekje brengen aan Hoveriersbedrijf Alwies Ottenschot (Haaksbergen)

Contact

Hoveniersbedrijf Alwies Ottenschot

Goorsestraat 259 A
7482 CH Haaksbergen

E-mail: info@alwiesottenschot.nl

Telefoon: (074) 3575777

Openingstijden

 • Maandag 9.00 uur t/m 18.00 uur
 • Dinsdag 9.00 uur t/m 18.00 uur
 • Woensdag 9.00 uur t/m 18.00 uur
 • Donderdag 9.00 uur t/m 18.00 uur
 • Vrijdag 9.00 uur t/m 18.00 uur
 • Zaterdag 8.00 uur t/m 16.00 uur
© 2020 Alwies Ottenschot. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search